Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Internet en updates

Je kan het scorebord m.b.v. Wifi of een directe verbinding aansluiten op internet, dit is niet nodig voor het gebruik van het scorebord maar zo ontvang je wel de laatste updates van het programma.

Voor de directe verbinding sluit je een UTP-kabel aan op de daarvoor bestemde poort op de  computer. Je hebt dan meteen een directe verbinding.

LET OP!! Om verbinding te maken met wifi heeft u wel een toetsenbord en muis nodig.

Voor Wifi ga je, als het systeem is opgestart, naar het hoofdmenu –> Instellingen –> Geavanceerd. Klik  dan links op het tabblad ‘Netwerk en Wifi.

  • Klik eerst op de knop Verversen op de beschikbare wifi verbindingen te laten zoeken.
  • Klik daarna op je gewenste verbinding
  • Je ziet nu een vakje verschijnen waar je de beveiligingssleutel in kunt voeren. Ook kun je het vakje aanvinken dat hij automatisch verbinding maakt.
  • Voer de sleutel in en druk op verbinden.
  • Na een tijdje geeft hij aan of de verbinding gelukt is.
  • Om de verbinding te verbreken klik je op de verbinding en daarna op verbreken.

Let op!! Bij het aanvinken van het vakje ‘Automatisch verbinding maken’!!

Als dit aangevinkt staan bij het aanmelden en je verbreekt dan later de verbinding, bij het opnieuw opstarten van het systeem maakt hij dan automatisch weer verbinding met je wifi.

 

Om terug te gaan naar het hoofd menu druk je op de desbetreffende knop bovenaan het scherm. Je kan nu de laatste updates van het programma ontvangen.

Tip : Als je toernooien of wedstrijden aan het spelen bent sluit dan het systeem niet aan op internet, sommige systeem updates kunnen nogal wat tijd in beslag nemen.

 

Handmatig updaten

Ga naar Hoofdmenu –> Instellingen –> Geavanceerd en klik dan links op het tabblad Update u komt dan terecht op de volgende pagina.

Klik op de knop controleren op updates en het systeem gaat voor je kijken of er een beschikbare update is. Is dit dan veranderd de knop in update nu. Als u dan nogmaals op de knop drukt gaat het systeem updaten. Let op dit kan even duren de app wordt ook automatisch herstart zodra de update binnen is.