Scorebord functies

Als u een standaard wedstrijd bent gestart krijgt u het volgende scherm

Toetsenbord functies

Een aantal toetsenbord functies kunnen naar eigen smaak in de instellingen aangepast worden, dit wordt aangegeven bij de desbetreffende functie.

Inspeeltijd starten

Druk op ‘F1’ (deze functie kunt u indien nodig aanpassen in de instellingen) en de inspeeltijd begint te lopen, druk op de ‘P’ om de tijd te pauzeren en nogmaals op de ‘P’om weer verder te gaan. Deze optie is alleen mogelijk aan het begin van de wedstrijd.

Spelers wisselen

Druk op ‘W’ (deze functie kunt u indien nodig aanpassen in de instellingen) en alle gegevens worden omgedraaid. Deze optie is alleen mogelijk aan het begin van de wedstrijd.

Fout gemaakt beurt terug

Druk op ‘Delete’ (deze functie kunt u indien nodig aanpassen in de instellingen) en je gaat 1 beurt terug, je kan dit blijven doen tot aan het begin van de wedstrijd.

Invoeren serie

Je kan de serie op 2 manieren invoeren.

1. De arbiter zegt noteren en je voert m.b.v. de cijfertoetsen de serie in gevolgd door ‘Enter’ (Bij nul hoef je niets in te voeren en kun je gelijk op ‘Enter drukken’) je gaat nu naar de volgende speler en alles wordt netjes bijgewerkt (Hs, moyenne)
    2. Je kan de serie bijhouden met de ‘Up’ en ‘Down’ toetsen (Pijltje omhoog en omlaag, deze kunt je indien nodig aanpassen in de instellingen) en daarna druk je op ‘Enter om de serie in te voeren en naar de volgende speler te gaan en alles wordt netjes bijgewerkt (Hs, moyenne).
Invoer fout

Met de ‘Backspace’ knop kun je je invoer aanpassen.

Volledig scherm beƫindigen

Als je het scorebord in volledig scherm gebruikt en je wilt terug druk dan op de ‘Esc’ knop.

Driebanden divisie

Als u een ‘Divisie’ wedstrijd bent gestart krijgt u een iets ander scorebord (inden er gekozen is voor een tijdklok en/of timeouts)

Alle functies van het standaard scorebord zijn hier ook te gebruiken alleen heeft u nu in plaats van de laatste 4 beurten een tijdklok en time-outs staan.

Shot time en Time-out

U kan de tijdklok starten en pauzeren met de ‘Left’ knop (Pijltje naar links) en de klok resetten met de ‘Right’ knop (pijltje naar rechts), een time-out geef je d.m.v de ‘Spatie’ (deze functie kunt u indien nodig aanpassen in de instellingen).

BestOff (Setjes)

Als u een ‘BestOff (setjes)’ wedstrijd bent gestart krijgt u het volgende scorebord

De basis functies zoals het wisselen van spelers/ score invoeren/ inspeeltijd starten enz. zijn hetzelfde als hierboven bij het standaard scorebord. De speler houd altijd dezelfde kleur bal en de set wordt om en om gestart.