Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Spelletjes

Als je in het hoofdmenu voor ‘Spelletjes’ hebt gekozen kom je in het volgende menu uit

Je kan met de ‘+’ en ‘- ‘ toetsen door het menu navigeren, d.m.v. de ‘Enter knop’ ga je naar de desbetreffende pagina.

 

Tactics

Tactics is een spel waarbij het de bedoeling is dat je alle getallen vanaf 10 en hoger 3 keer gooit. Met dit spelletje tellen alle getallen tussen de 10 en de 20, maar ook de bull hoort er bij. Tijdens het spel heb je telkens drie pijlen om de getallen te gooien die je nog nodig hebt. Je kan bijvoorbeeld gooien, met je eerste pijl raak je een single 20, met je tweede een triple 15 en je derde een single 8. Dat betekent dat je 1 kruisje bij 20 kan zetten, 3 kruisjes bij 15 en 0 kruisjes bij 8, want de 8 is minder dan 10 en telt dus niet mee. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je alle getallen, tussen de 10 en de 20 en de bull, 3 keer hebt geraakt.

Het invoeren van de pijlen gaat als volgt. Als b.v. een enkel 20 gooit, voer je 20 in gevolgd door ‘Enter’ hij schakelt dan automatisch over naar pijl 2. En dan voer je de waarde van pijl 2 in, weer gevolg door ‘Enter’ en dan als laatste pijl 3. Heb je nu een fout gemaakt kun je m.b.v. de – knop een pijl terug.

Als je b.v. nu een dubbel of triple hebt gegooid dit voer je als volgt in Typ 20 gevolgd door een + voor een dubbel en voor een triple nogmaals een +.

Dubbel 20 = 20+

Triple 20 = 20++

De bull wordt als volgt ingevoerd

Enkele bull = 25

Dubbele bull = 25+

Voor fouten in een complete beurt kun je ook terug met de – knop.

 

Finishing

Bij dit spelletje begin je met 60 punten. Dit probeer je uit te gooien met drie pijlen. Lukt dit niet zak je met één punt, in dit geval 59, lukt dit wel dan stijg je met 10 punten, naar 70. Vervolgens probeer je de nieuwe score weer met drie pijlen uit te gooien, enzovoorts. Dit spel is in het begin vrij lastig, maar hoe vaker je oefent, hoe beter het zal gaan.

Bovenaan zie je de score die je moet uitgooien, daaronder zie je de uitgooihulp die aangeeft wat je zou kunnen gooien. En daar weer onder is het invoer veld.

Als je de finish hebt uitgegooid voer je de finish in, je ziet dan aan de rechterkant een groene balk komen met de finish. Er worden automatisch 10 punten bijgeteld, Als je gemist heb druk je zonder iets in te voeren op enter. Je ziet dan een rode balk toegevoegd worden aan de linker kant met de gemiste finish. Ook wordt dan automatisch 1 punt van de uitgooi afgehaald.

Je kan ook zelf een finish kiezen, druk daarvoor op * en voer de finish in en druk op ‘Enter’