Verschillende kleuren voor de wedstrijden.

  • Rood : Wedstrijd is nog niet ingedeeld
  • Oranje : Wedstrijd is ingedeeld maar nog niet gespeeld. Deze wedstrijden vind u in het gehele programma terug onder de naam van het toernooi.
  • Groen : Wedstrijd is gespeeld. Je kan gespeelde wedstrijden nog wel aanpassen.

Ronde aanmaken

Druk op ‘Nieuwe ronde’ (bij de eerste ronde kunt u deze stap overslaan)

Nu heeft u verschillende mogelijkheden om een ronde aan te maken. Deze mogelijkheden heb je bij elke nieuwe ronde.

  1. Handmatig : Je ziet achter elke wedstrijd een plusje staan, druk op de wedstrijd die je wilt toevoegen en de wedstrijd komt in de ronde te staan. zo kun je alle wedstrijden van een ronde handmatig toevoegen. Om een nieuwe ronde te starten moet je wel eerst alle wedstrijden van een ronde toegevoegd hebben. en zo kun je alle rondes van tevoren al aanmaken.
  2. Automatisch : Druk op ‘Maak ronde’ en er word automatisch gezocht naar wedstrijden die nog gespeeld moeten worden. Dit gebeurd in willekeurige volgorde. Ook hier kun je alle rondes al van tevoren aanmaken.
  3. Automatisch Avé : Bij deze optie moet een voorgaande ronde compleet afgewerkt zijn, dus hier heb je logischerwijs geen mogelijk om alle rondes aan te maken. Druk op ‘Maak ronde avé’ en hij gaat zoeken volgens de avé methode totdat hij het aantal wedstrijden wat gespeeld moet worden gevonden heeft.

LET OP!! Automatisch en Automatisch Avé is alleen mogelijk bij toernooi type ‘Finale’, bij toernooi type ‘Voorronde’ zijn deze opties uitgeschakeld en dient u alles handmatig in te voeren. 

Je kan met de pijltjes knoppen rechts en links door de rondes navigeren, de stand word dan ook aangepast aan de ronde waar je bent.

Wedstrijden invoeren

Druk op  en u krijgt het volgende scherm

Vul daar alle gegevens in en druk op controleer uitslag, als alles juist is ingevoerd, worden de punten toegekend en het moyenne uitgerekend.

Klik dan op invoeren en de wedstrijd word opgeslagen en de stand bijgewerkt. U ziet de kleur voor de wedstrijd ook veranderen in groen.

Wedstrijd spelen Lokaal of extern

 1. Lokaal : Je kan de wedstrijd meteen starten door de wedstrijd te selecteren en dan op de play knop te drukken, de wedstrijd wordt dan geopend in het ingbouwde scorebord
 2. Extern : Selecteer de wedstrijd en druk op het vliegtuigje, selecteer je scorebord en sruk op verzenden, de wedstrijd word nu geopen op het geselecteerde scorebord.

Let op!! Als wedstrijden op 1 van deze manieren gespeeld worden en ze zijn klaar dan wordt alles in het toernooi ook automatisch bijgewerkt, Als dit niet het geval is moet je het tabblad van het toernooi een keer refreshen, dit doe je door een ander tablad te selecteren en weer terug, of het toernooi opnieuw te openen.