Live streaming Facebook

Voordat je gaat live stream op Facebook lees eerst even de voorwaarden van Facebook

Facebook beleid volgen

Live Streamen starten

Om te gaan live streamen dien je eerste de video te starten, voor uitleg klik hier.

Ga nu naar het tabblad ‘Live’ onder video mogelijkheden.

1. Nu is het makkelijk als u een 2e scherm zou hebben maar is niet heel erg belangrijk. Ga in je favoriete browser naar je Facebook pagina en druk op
  2. Dan kiezen we voor ‘Live gaan’
  3. Dan kom je in het volgende scherm, daar kiezen we voor streaming software.
  4. Dan zie je rechts van je scherm nog wat instellingen waaronder waarschijnlijk deze knop druk daarop en zet hem even op ‘Alleen ik’ zodat je de livestream voor jezelf kan testen.
  5. Als we iets naar beneden scrollen zien we de streamsleutel staan, kopier die en dan gaan we terug naar Biljartstudio
  6. Voer de sleutel in.
  7. De livestream instellingen laten we voor nu op standaard staan, dit is in de meeste gevallen ook gewoon goed.
  8. Druk nu op de groene knop onder de video ‘Ga Live’ de video word heel even zwart en start dan weer opniew op, als u nu naar YouTube gaat ziet u binnen een korte tijd de video starten en u bent nu ‘Live’
  9. Wilt u de live score in beeld, klik hier. Dit kan u ook al doen voordat u live gaat.
  10. Wilt u een logo in beeld, klik hier. Dit kan u ook al doen voordat u live gaat
  11. Wilt u reclame (Let op!! Lees goed de richtlijnen van Facebook) of standen of andere afbeeldingen laten zien, klik hier.

Evenement aanmaken/meerdere streams

1. Ga in je favoriete browser naar je Facebook pagina en druk op
  2. Dan kiezen we voor ‘Livevideo-evenement maken’ (voor als je straks meerdere evenementen aanmaakt zie je die als je hier iets naar beneden scrolt staan).
  3. Aan de rechterkant moet je wat instellingen voltooien waaronder de titel van het evenement, de privacy, tijden enz. je ziet links dan mooi hoe je evenement er uit komt te zien.
  4. Druk dan op volgende en daar heb je nog wat instellingen. als alles naar je zin is druk je op evenement maken en na een poosje krijg je de melding dat je evenement met succes is gemaakt.
  5. Je kan dan je ‘Livevideo instellen’ of ’terug naar startpagina’ waar je je evenemnten kan bekijken en/of bewerken.