Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Nieuwe wedstrijd

Als je in het hoofdmenu voor ‘nieuwe wedstrijd’ hebt gekozen kom je in het volgende menu uit

Je kan met de ‘+’ en ‘- ‘ toetsen door het menu navigeren, d.m.v. de ‘Enter knop’ ga je naar de desbetreffende pagina.

 

LET OP!! bij elke optie zie je bovenaan of je een spelerslijst hebt geselecterd, heb je geen spelerslijst geselecteerd dan worden de standaard namen ingevoerd. Een spelerslijst selecteer je in de standaard 1 instellingen.

 

Standaard wedstrijd

Dit gedeelte werkt samen met de spelers lijsten. Bij Spelers ID vul je het nummer van de speler in zoals hij in de spelers lijst staat, nadat je op ‘Enter’ hebt gedrukt gaat het systeem op zoek naar de bijbehorende naam en laat die dan zien in het vak naast het ID. Indien aanwezig worden ook ook het aantal te maken caramboles en spelsoort automatisch ingevuld.

Voer daarna het aantal te maken caramboles in m.b.v. de cijfer toetsen gevolgd door ‘Enter’.

En als laatste selecteer je de juiste spelsoort, de spelsoorten kun je selecteren d.m.v. de cijfer toetsen 0 – 9 .

Als je fouten hebt gemaakt kun je met de ‘+’ en ‘-‘ knoppen terug navigeren.

 

Driebanden divisie

Driebanden divisie dan is het aantal te maken caramboles bij beide spelers hetzelfde, daarvoor hoef je die hier maar 1 maal in te voeren. Verder kun je de shot time en time outs ingeven. Wil je gebruik maken van shot time en Time-outs dan heb je een muis, fly-mouse of presenter nodig om de tijd te bedienen. (Pauzeren en starten van de shot time gebeurd met de linker muisknop)

Time-outs kun je selecteren met het >>.<< op de afstandbediening

 

Max beurten

Deze optie is grotendeels gelijk aan de standaard wedstrijd met als enige uitzondering dat je nu een maximaal aantal beurten in kan geven.

 

Traditionele wedstrijd

Het traditionele scorebord wordt meteen gestart.

Met dit scorebord kunt u meteen starten met de wedstrijd, er worden hier geen gemiddelde en hoogste serie bijgehouden. Het rode vakje onder de score geeft aan welke speler aan de beurt is.

Het invoeren van de serie doe je m.b.v. de cijfertoetsen 0 – 9 met daarna een druk op de ‘Enter’

Het systeem schakelt dan automatisch over naar de volgende speler.

 

Setjes

Via deze optie kunt je een wedstrijd starten met een keuze uit Best of 3 of Best of 5 sets. U komt eerst bij de speler gegevens uit. Dit gedeelte werkt samen met de spelers lijsten.

Bij Spelers ID vul je het nummer van de speler in zoals hij in de spelers lijst staat, nadat je op ‘Enter’ hebt gedrukt gaat het systeem op zoek naar de bijbehorende naam en laat die dan zien in het vak naast het ID. Vervolg deze stap ook voor speler 2.

Vul daarna het aantal te maken caramboles per set in en vervolgens kunt u met de cijfer toetsten ‘3’ en ‘5’ de keuze maken uit Best of 3 of Best of 5. Daarna kun je de wedstrijd starten

Als je fouten hebt gemaakt kun je met de ‘+’ en ‘-‘ knoppen terug navigeren.

Sets worden gespeeld zonder na beurt, na elke set wordt automatisch gestart aan een nieuwe set.